Wil je een echte kok in de klas die komt koken met de leerlingen? Dat kan!

Van 26 t/m 28 februari organiseert Smaaklessen het jaarlijkse event Kok in de Klas. 120 scholen met kok kunnen zich aanmelden om een leuke kookles te gaan geven. Voor alle deelnemers is er een gratis  boodschappenpakket beschikbaar. Deze wordt op maandag 26 februari voor 12:00 uur bezorgd op school! Daarnaast is het lesmateriaal gratis toegankelijk. Voor de leerkrachten is er een handleiding, net als voor de kok. En voor de leerlingen is aanvullend ook een leuk kwartet gemaakt om ze bekend te maken met de meest gebruikte termen in het koksvak.

Dit jaar is het recept de Olé Tabouleh van kok en kookboekenschrijver Ramon Beuk geworden. Een spetterende Arabische salade met gegrilde groenten. Een heerlijk recept om na een leuke kookles gezamelijk op te eten in de klas.

Kok in de Klas / Smaaklessen

Smaaklessen voor op school én thuis! Smaaklessen is hét gratis les-programma over eten voor groep 1 t/m 8. Door te proeven, ruiken, horen, voelen en te kijken verkennen kinderen hun eten. Door Smaaklessen krijgen kinderen flink wat kennis over eten én ervaring met gezond en duurzaam eten. www.smaaklessen.nl Smaakwereld: Hoe komt een vis in de supermarkt terecht? In welk drankje zitten de meeste suikerklontjes? Ontdek het in de Smaakwereld! De Smaakwereld is een interactieve klikplaat, met leuke activiteiten over voeding voor thuis. www.smaakwereld.nl