Wat is er te doen op Het Kersenfestival?

Onder onze hoogstam kersenbomen wordt de Kersenmarkt gehouden. Hier vindt u een gevarieerd aanbod van o.a. streekproducten, sieraden, brocante, hoeden, tassen en andere snuisterijen. Daarnaast kunt u genieten van kersenijs, Luikse wafels met warme kersen, koffie/thee met een kersenvlaaitje en natuurlijk van de vers geplukte kersen uit onze boomgaard. Verder rijdt tijdens Het Kersenfestival de kersentrein ("De Kersexpress") door de boomgaard, zijn er demonstraties van o.a. de jachthondenvereniging en kan er een bezoek worden gebracht aan Het Kersenmuseum. Daar wordt ieder uur in de veilingzaal "live" geveild en kunt u kijken of u met een bod via de veilingklok goede zaken kunt doen. Natuurlijk ontbreekt de muziek op beide dagen niet in onze boomgaard. De inmiddels vertrouwde muzikale optredens zorgen voor een vrolijke noot op dit festival.

Speciaal voor de kinderen hebben we een speelplein. Er is kan gesprongen en gerend worden op de "stormbaan" of de trampoline.
Tijdens dit festival zijn er verschillende demonstraties waaronder de mobiele sap-persmachine. Zo kunt u zien hoe uit fruit (appels, peren, kersen) sap wordt geperst. Het sap wordt in zakken opgevangen en in vacuüm zak verpakt. En hoe leuk is het om een vers geperste sappentap mee naar huis te nemen. Boordevol vitamine en verser kan niet!

Locatie

Locatie
Landwinkel De Kersenhut
Groenewoudseweg 18
3945 BC Cothen
Utrecht

Details

Naam event
Het Kersenfestival
Datum
za 29 – zo 30 juni 2024
Locatie
Landwinkel De Kersenhut
Groenewoudseweg 18
3945 BC Cothen
Utrecht
Thema
De weg van ons voedsel, Gezonde Leefstijl, De makers van ons voedsel
Doelgroep
Consumenten, Kinderen

Aan agenda toevoegen

Fietsen voor mijn Eten - Kromme Rijnstreek

De Kromme Rijnstreek is een prachtige streek met heel veel fruitteelt. De kersen zijn er in de zomer volop te vinden maar ook appels, peren en zachtfruit worden in de Kromme Rijnstreek geteeld.

Meer van Fietsen voor mijn Eten - Kromme Rijnstreek

Meer bekijken