Beemster Food Week
Middenbeemster, Noord-Holland
Volgend 53 resultaten
-
Aeres
De groene wereld van de agro, food en leefomgeving staat voor grote uitdagingen. Hoe produceer je verantwoord voedsel? Hoe zorg je voor een gezonder consumptiegedrag? Hoe voorkom je voedselverspilling? Hoe dring je de uitstoot van broeikasgassen, stikstof en fijnstof terug? Hoe bescherm je de biodiversiteit? Hoe haal je meer waarde uit groenstedelijke gebieden? Het zijn de vragen van morgen waar de leerlingen, studenten, cursisten en medewerkers van Aeres zich mee bezighouden. Door te denken, te innoveren, te ontdekken, te leren, te stimuleren en bovenal door te doen. Samen zijn we de Groene Veranderaars! Trotse educatiepartner van Dutch Food Week Aeres is al enkele jaren met trots educatiepartner van Dutch Food Week. Bij Aeres komen onderwijs, onderzoek en ondernemen samen. Wij zijn de enige groene kennisinstelling in Nederland die onderwijs, praktijkgericht onderzoek en commerciële kennisintensieve dienstverlening aanbiedt op alle niveaus: van praktijkonderwijs, vmbo, mbo en hbo, tot trainingen voor professionals en hulp bij personeelsvraagstukken.
5 volgers
-
Betuws Best
Wie de Betuwe bezoekt en bij een van de zuivelboerderijen stopt, ziet Betuws Best producten. Ze zijn herkenbaar aan een blauw of wit label met streekproducten erop. Bovendien zijn ze op veel plaatsen verkrijgbaar. Herkenbaar door een duidelijk beeldmerk dat kwaliteit uitstraalt. Als bezoeker kun je genieten van eerlijke producten, want… ze zijn ambachtelijk bereid. Of het nou gaat om jam, kaas, vlees, lekkere gerechten in restaurants of zelfs wijn uit eigen boomgaard: Betuws Best producten staan garant voor ambachtelijk en met liefde bereid, duurzaam, eerlijk en van hoge kwaliteit. En dat is dus de reden waarom consumenten en toeristen steeds vaker kiezen voor producten van Betuws Best. Bovendien steun je de lokale ondernemer en of boer en daarmee de lokale economie. Beter voor mens en milieu! Ze zijn gemaakt van eerlijke ingrediënten of bouwstoffen en smaken daarom puur en extra lekker!
6 volgers
-
Biltsheerlijk
Biltsheerlijk wil lokaal en milieuvriendelijk de normaalste zaak van De Bilt maken.
3 volgers
-
Biobite Vegan Foodlab
In 2013 begon natuurvoedingskundige Susanne de Raaij in haar eigen keuken met het bereiden van Biobite's Krachtkoeken. Omdat ze mensen wilde laten zien dat kauwen heel belangrijk is voor hun gezondheid. Een paar marktkramen later kreeg ze zoveel bestellingen, dat ze de productie van de Krachtkoeken heeft uitbesteed aan een biologische bakkerij. Inmiddels worden de Biobite Krachtkoeken verkocht door o.a. Ekoplaza, Odin en Natuurwinkels en onze eigen webshop. (zowel voor particulieren als voor bedrijven/kantines). Maar Susanne zit nooit stil. Met een team studenten Voedingsmiddelentechnologie werkt ze dagelijks aan een nieuwe generatie producten. Inmiddels heeft Biobite een trouwe klantenkring voor Kefiaar Water, de dubbel gefermenteerde water kefir. Water kefir zit vol met pro-biotica, die je nodig hebt om je darmflora gezond te houden. En dat is weer heel belangrijk voor een krachtig immuunsysteem. De laatste loot aan de Biobite stam zijn de Tapas Gourmet style Veggie burgertjes: eiwit en vezelrijk en super lekker natuurlijk. Boordevol pro-biotica en een bron van vitaminen, vezels & calcium. Alle Biobite producten zijn vers en worden met liefde bereid.
5 volgers
-
Boerderij Zorgvrij
Boerderij Zorgvrij is een biologische melkvee- en schapenhouderij in Spaarnwoude Park en heeft een sterk educatief karakter. Hier ervaar je het boerenleven en leer je vanalles over de herkomst van het voedsel. De boerderij maakt deel uit van het Boerenerf Spaarnwoude. Naast het vee is er een een melktap waar u verse melk kunt tappen, een boomgaard, een tuinderij Het Groene Leven, het restaurant Onder de Platanen en een speeltuin met speelbos. De boerderij is van dinsdag t/m zondag vrij toegankelijk en parkeren is gratis.
4 volgers
-
Color Your Food
Wil jij ook in het lijstje van meest vitale bedrijven van Nederland staan? Omdat je weet dat je daarmee een aantrekkelijke werkgever bent voor nieuwe medewerkers en huidige medewerkers meer betrokken, minder vaak ziek en productiever zijn? Het is onze missie om Nederland weerbaarder en vitaler te maken. Dat doen we door het gezondheidsbewustzijn bij bedrijven en hun medewerkers te vergroten. Wij zetten onze kennis, ervaring en persoonlijke aandacht in voor opdrachtgevers die vanuit goed werkgeverschap willen investeren in een gezonde werkomgeving. Color Your Food begeleid haar opdrachtgevers bij het opstellen van het vitaliteitsprogramma en biedt online trainingen o.a. op het gebied van vitaal leiderschap, motivatie & betrokkenheid, gezond eten, leefstijl. Wij verbinden ons aan de Dutch Food Week omdat genieten van gezond Nederlands voedsel centraal staat. Dat juichen wij vanuit onze expertise als natuurvoedingsadviseur en liefhebber van lekker en gezond eten enorm toe! www.coloryourfood.nl
5 volgers
-
De Krekerij
Een duurzaam voedselsysteem waar lekker eten en gezondheid voor iedereen samenkomt! Met van nature voedzame producten van krekels sprinkhanen.
6 volgers
-
De Nieuwe Leefstijl
Voedsel is zo vanzelfsprekend voor ons allemaal dat (bijna) geen bestuurder in de gemeente of provincie het expliciet in zijn portefeuille heeft. De impact van voedsel is echter groot en duidelijk op: gezondheid, veiligheid, milieu, energie en arbeid. En op onze economie! Daarom moeten er plaatsen komen voor bewustwording van die belangrijke relaties. Niet alleen voor bestuurders en beleidsmakers, maar voor iedereen. Stichting de Nieuwe Leefstijl werkt naast de uitvoering van een groot aantal projecten hieraan door middel van het opzetten van een leer- en ervaarcentrum voeding in een duurzame voedselketen. Centraal thema bij het leer- en ervaarcentrum(FoodXNoord) zal ons voedsel zijn, de noodzakelijke rol van de bodem (land- en tuinbouw), veeteelt, vissen, het water (niet alleen voor de vissen, maar ook het benodigde water voor de productie van voedsel). De ervaringen ermee leveren meer inzicht in wat er nodig is om het voedsel op onze borden te krijgen: van de grond tot de mond, of van de boer (en de boot) tot je bord.
6 volgers
-
De Week van Ons Eten
De Week van Ons Eten is de tweede week in oktober, van 5 t/m 12 oktober 2024, waarin we iederen bewust proberen te laten genieten van goed en gezond voedsel, want het smaakt beter als je weet wat je eet. Onze fantastische voedselsector en innovatie in alle schakels van de keten; alles over voedsel heeft een plek tijdens De Week van Ons Eten. Wil je meer weten over de achtegrond, het bestuur en het projectteam? Lees dan snel "over ons"!
27 volgers
-
Drents Big Vief
“Drents Big Vief” is een culinaire fietssafari geïnspireerd door de Big Five uit Afrika. Je hoeft helemaal niet naar Afrika om bijzondere dieren te zien, ze zijn hier ook in Nederland te vinden! Drenthe heeft historisch gezien een grote en sterke agricultuur. Ook nu nog is de landbouw de grootste grondgebruiker van Drenthe. Ruim 70% van het oppervlak (152.000 ha) van Drenthe is daarvoor in gebruik. Drenthe en haar landbouwdieren gaan daarom hand in hand. Maar wist je dat Drenthe haar ‘eigen’ unieke rassen heeft? Dit zijn de Drents Big Vief: het Drents Heideschaap, de Nederlandse Landgeit, de Groninger Blaarkop, de Drents Hoen en de Bonte Bentheimer. Deze dieren zijn zeer zeldzaam, en maken deel uit van Nederlands levend cultureel erfgoed. Wist je dat bijvoorbeeld de Groninger Blaarkop, oftewel de Polderpanda, even zeldzaam is als de Chinese panda? De “Drents Big Vief” fietssafari bied je de mogelijkheid om kennis te maken met Drenthe haar levend cultureel erfgoed, de uniekheid van de Drentse natuur en mooie Drentse horecagelegenheden.
2 volgers
-
Dutch Food Week TV
Volg de aanloop naar en de hele week in oktober de Dutch Food Week via Dutch Food Week TV
8 volgers
-
Flevofood
Wij zijn een netwerkvereniging van en voor Flevolandse voedselbedrijven. Bedrijven, letterlijk en figuurlijk geworteld in de polder. Onze veelzijdige leden zijn actief in de landbouw, verwerking, logistiek, handel, horeca, catering en retail. Samen vormen we een krachtige regionale voedselketen. De bedrijven binnen de Vereniging Flevofood werken onderling nauw samen en zoeken samenwerkingsverbanden met een groot aantal partners zoals overheden, financiële en kennisinstellingen.
7 volgers