‘Koken tussen koeien’

Groep 6-leerlingen gaan op 11 oktober ‘boergondisch koken’ in de koeienstal van Boerderij Straathof.
Ze zullen hierin begeleid worden door eerstejaars studenten ‘Voeding & Voorlichting’ van het Zone-college uit Zwolle, terwijl studenten ‘Voeding & Technologie’ een sensorisch onderzoek met zuivel zullen uitvoeren.
Een mooie combi: leren van elkaar, samenwerken en samen genieten van voedsel op de plek waar het vandaan komt, tijdens de Dutch Food Week.

Daarnaast zal deze ochtend de onthulling van een ‘Boert Bewust’ bord op deze boerderij plaatsvinden.
Boert Bewust werkt aan verbinding tussen boeren, tuinders en samenleving.
Omdat deze boeren het belangrijk vinden een open en eerlijk gesprek te voeren over de land-en tuinbouw en over de herkomst van voedsel hebben zij zich aangesloten bij dit netwerk.

Locatie

Locatie
Boerderij Straathof
Drenthe

Details

Naam event
Koken tussen de koeien
Datum
di 11 oktober 2022
Locatie
Boerderij Straathof
Drenthe
Thema
De weg van ons voedsel, Gezonde Leefstijl, De makers van ons voedsel
Doelgroep
Kinderen

Aan agenda toevoegen

Boerderij Straathof

Hoe is het nu echt? We merken dat veel mensen nieuwsgierig zijn naar het leven op een boerderij. De één is benieuwd hoe hoog de hooiberg is, de ander wil weten hoe je zo duurzaam mogelijk kunt boeren. En weer een ander vraagt zich af hoe je in deze tijd een gezond boerenbedrijf runt. Boeren in de 21e eeuwWij vertellen je op deze website graag over het leven op de boerderij. We willen laten zien wat het betekent om te boeren. En hoe je dit in goede harmonie met de natuur om je heen doet. Proeven van het boerenleven Snuffel gerust rond op onze website om van alles te leren over modern boeren. We laten je graag zien wat wij bedoelen met ‘boeren met aandacht’. Ook in andere media delen wij informatie over het boerenleven. Lees hier meer over op de pagina In het nieuws. Voor scholen hebben wij een speciaal educatieprogramma. Hier leren kinderen door te kijken, luisteren, ruiken en proeven waar hun eten vandaan komt.