GROENE HELDEN & THE FUTURE OF FOOD

Harmonie met de natuur of innovatie en meer technologie?Wie ooit wat leest over de toekomst van voedsel weet dat er twee routes zijn: leven in harmonie met de natuur of innovatie en meer technologie.
De film The Future of Food brengt ons van het Floriadeterrein in Almere, via de akkers van Flevoland, naar de kassen in Wageningen, en uiteindelijk naar het platteland van Ghana. Lukt het een antwoord te vinden op deze ideologische vraag?

We presenteren bovenstaande film en de première van een aantal 'Groene Helden'; videoportretten van tussen de 3 en 5 minuten elk in samenwerking met Drechtstadsboer.

De toegangsprijs is inclusief een kopje koffie.

Locatie

Locatie
Cinema The Movies Dordrecht
Nieuwstraat 60
3311 XR Dordrecht
Zuid-Holland

Details

Naam event
Food Film Avond
Datum
do 1 december 2022 20:00 – 21:30
Locatie
Cinema The Movies Dordrecht
Nieuwstraat 60
3311 XR Dordrecht
Zuid-Holland
Thema
De toekomst van ons voedsel, De weg van ons voedsel
Doelgroep
Consumenten

Aan agenda toevoegen

Drechtstadsboer, stichting

Wat is Drechtstadsboer? Drechtstadsboer is een vernieuwende netwerkorganisatie, een groene conceptontwikkelaar, een avontuurlijke koploper zoekend op weg naar een duurzame samenleving. Wat wil Drechtstadsboer? Drechtstadsboer wil een systeemtransitie in de landbouw stimuleren. We willen met zijn allen op den duur naar eerlijker prijzen, gezonder voeding en transparantere relaties. Wat doet Drechtstadsboer? Drechtstadsboer professionaliseert duurzame stadslandbouw in de regio, schaalt de korte voedselketen op en bouwt aan een hechte stad-land relatie. Niet ‘hun winst’ telt op, maar ‘ons welzijn’. Hoe doet Drechtstadsboer dat? Drechtstadsboer ontwikkelt duurzame groene concepten en initieert projecten aanvullend op het bestaande voedselsysteem. Drechtstadsboer zet zich in om de korte keten- voedselvoorziening op te schalen door afhaalpunten in de Drechtsteden (mede) te realiseren, stadslandbouw te professionaliseren en de stad-land relatie te herstellen.