Eten is ontmoeten. Er kleeft een smakelijke culinaire geschiedenis aan het kasteel en die willen we graag met je delen. Hoe kookten ze vroeger en wat aten ze? In hoeverre werd de historische kruidentuin van het Muiderslot betrokken bij de slotkeuken? Vingen ze vissen in de slotgracht?

Onze kasteelkok en historicus neemt je mee naar de middeleeuwen en de zeventiende eeuw aan de hand van smaken, en de verhalen achter deze smaken… Tijdens een bijzondere tasting op de zaterdagmiddag. Zin om te leren over vroeger aan de hand van een heerlijke proeverij met onder andere producten uit de kasteeltuinen? Schrijf je dan snel in voor één van onze kleinschalige proeverijen, die we ieder seizoen aanpassen.

Thema zomer: pruimenseizoen

Achter het kasteel hebben we een prachtige, historische pruimenboomgaard. Kasteelbewoner P.C. Hooft schreef in de 17e eeuw al onder zijn brieven “Tot in de pruimentijd!”. Daarmee doelde hij op de zomer. De tastings in de zomer staan daarom in het teken van de pruimen!

Praktische info

  • Wanneer: twee keer in de maand op zaterdag van 15.00 tot 16.30 uur.
  • Kaartjes kosten €10,- per persoon, exclusief entree voor het Muiderslot. Je koopt je kaartje altijd inclusief entree.
  • Meedoen? Reserveer dan een kaartje voor de tasting. 
  • Verzamelen voor de tasting bij het kassagebouw.

Locatie

Locatie
Muiderslot
Herengracht 1
1398 AA Muiden
Noord-Holland

Details

Naam event
Muiderslot Tasting
Datum
za 23 juli 2022 15:00 – 16:30
Locatie
Muiderslot
Herengracht 1
1398 AA Muiden
Noord-Holland
Toegang
€ 10,- per persoon
Doelgroep
Consumenten

Aan agenda toevoegen

Rijksmuseum Muiderslot

Stoer en eigenwijs. Dát is het Muiderslot. De oudste en best bewaarde waterburcht van Nederland, onder de rook van Amsterdam en ruim 700 jaar oud. Een magische plek, omringd door groen en water. Sinds 1878 is het Muiderslot een rijksmuseum. Het Muiderslot verbindt geschiedenis, cultuur én de natuurlijke omgeving.

Meer van Rijksmuseum Muiderslot

Meer bekijken