Van 7 tot en met 15 oktober staat in heel Nederland voedsel centraal tijdens Dutch Food Week. Ook voor én na oktober willen we de aandacht vestigen op de activiteiten, evenementen en ontwikkelingen van de agrifoodsector en onze #DFW2022-partners. Wil jij meewerken in ons social mediateam om als razende reporter van uiteenlopende evenementen in het land verslag te doen van juni tot en met december?

Dutch Food Week is er voor iedereen met belangstelling voor voedsel. Het gaat om zien, horen en beleven wat er van grond tot mond nodig is om gezond, veilig en lekker voedsel te produceren. In heel Nederland worden voor, tijdens én na Dutch Food Week evenementen en activiteiten georganiseerd. Om dit programma bij een breed publiek onder de aandacht te kunnen brengen, gaat een social media team op pad om in woord en beeld via social media hiervan verslag te doen. 

Waaruit bestaat dit team? 
Het volledige team bestaat uit studenten van groene onderwijsinstellingen en studenten/jongeren met een communicatie achtergrond en of interesse in social media en op dit vlak meer ervaring op willen doen. Je maakt met je eigen smartphone leuke beelden voor onze social media kanalen.  

Wat zal het team concreet doen:

Het #DFW2022 Social Media Team is een studententeam dat zich actief inzet om de ambitie van Dutch Food Week en de events (specifiek die in het groen onderwijs) goed voor het voetlicht te krijgen. Dit team is bedoeld om Dutch Food Week op originele wijze en door middel van ludieke acties onder de aandacht te brengen bij studenten, (potentiele) bezoekers van de week en geïnteresseerden.

Van teamleden in het ‘veld’ verwachten we dit:

  • Het bezoeken van de evenementen
  • Het maken van content gericht op inhoud en nieuws
  • Het maken van foto’s en video’s (met eigen telefoon)
  • Het afnemen van korte interviews (met eigen telefoon)

Kom jij in actie als razende reporter? meld je dan nu aan via lbonder@dutchfoodweek.nl. 

Dutch Food Week

Dutch Food Week is hét nationale podium waar voeding, voedselproductie en innovatie centraal staan. Tijdens Dutch Food Week, dit jaar van 9 t/m 16 oktober, delen partijen uit de foodsector hun enthousiasme, kennis en kunde met de samenleving. Boeren en tuinders, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers laten iedereen zien hoe zij werken aan de productie, distributie en ontwikkeling van ons voedsel.