Dutch Food Week opent dit jaar op vrijdagmiddag 7 oktober met 'Voorproeven op de Markt!' in het centrum van ’s-Hertogenbosch. Boeren, tuinders, telers, vissers en organisaties gaan daar het gesprek aan met het publiek om de verbinding tussen boer en burger te versterken. Diezelfde middag wordt Dutch Food Week formeel geopend met een bijeenkomst in het Gemeentehuis. De week zelf start op zaterdag 8 oktober en duurt tot en met zaterdag 15 oktober.

Bekijk deze aankondiging met Burgemeester Jack Mikkers.

Op de Bossche markt laat Dutch Food Week genodigden en voorbijgangers voorproeven van Dutch Food Week 2022: er worden tal van innovatieve, educatieve en leuke (food)concepten gepresenteerd die gedurende de week onderdeel uitmaken van het bomvolle programma. Op de markt proef, ontdek en leer je over gezond, duurzaam en lekker eten. Er vinden korte intermezzo’s, kookdemonstraties en proeverijen plaats die worden georganiseerd door boeren, tuinders, telers en vissers en #DFW2022-partners.

’s-Hertogenbosch als gaststad
De provincie Noord-Brabant is lead partner van Dutch Food Week 2022. De opening in ’s-Hertogenbosch past daar mooi bij. Burgemeester De provincie Noord-Brabant is lead partner van Dutch Food Week 2022. De opening in ’s-Hertogenbosch past daar mooi bij. Burgemeester Jack Mikkers: “Hier in ’s-Hertogenbosch en de provincie Noord-Brabant gaan we in en om oktober heerlijk genieten van al het lekkers dat deze regio te bieden heeft. Tegelijk een mooie kans om de gedachten te laten gaan ver onze productieketen in voedselvoorziening. Die moet anders, aangepast bij de tijd van nu. En dat kan ook. Juist hier - in Noordoost-Brabant - waar we gewend zijn om zaken samen op te lossen en altijd kijken hoe we kunnen innoveren. Ieder met zijn of haar eigen specialisme, kennis en ervaring. We willen dit graag laten zien en verwelkomen Dutch Food Week 2022 met open armen.”

De centrale opening met 'Voorproeven op de Markt!' is nieuw voor Dutch Food Week. Voorzitter Dirk Duijzer is blij met de koppeling met ‘s-Hertogenbosch: “Het is een stad die ondernemerschap ademt en die de kracht van onze land- en tuinbouwsector vertegenwoordigt. Wat mij betreft is het een prachtige locatie om de koppeling te kunnen maken naar alle delen van ons land waar in die week aandacht wordt gevraagd voor de kwaliteit van ons voedsel.”

Deelnemers en activiteiten van 'Voorproeven op de Markt'

Locatie

Locatie
Bossche Markt
Noord-Brabant

Details

Naam event
Voorproeven op de Markt
Datum
vr 7 oktober 2022 13:30 – 17:30
Locatie
Bossche Markt
Noord-Brabant
Thema
De toekomst van ons voedsel, De weg van ons voedsel, De makers van ons voedsel
Doelgroep
Consumenten
Toegang
Vrij toegankelijk

Aan agenda toevoegen

Dutch Food Week

Dutch Food Week is hét nationale podium waar voeding, voedselproductie en innovatie centraal staan. Tijdens Dutch Food Week, dit jaar van 9 t/m 16 oktober, delen partijen uit de foodsector hun enthousiasme, kennis en kunde met de samenleving. Boeren en tuinders, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers laten iedereen zien hoe zij werken aan de productie, distributie en ontwikkeling van ons voedsel.