FooDTprint
Leerlingen van Aeres VMBO Nijkerk gaan gerechten/producten ontwikkelen met behulp van een byFlow 3D food printer. De grondstoffen die daarbij gebruikt worden hebben een kleine footprint en komen uit de biologische schooltuin en van de lokale, biologische boerderij Het Witte Water uit Nijkerk.

Verbinding
De gerechten/producten worden door vierdejaars leerlingen (met keuzevak voeding) ontwikkelt voor bewoners van zorginstelling De Pol in Nijkerk die slikproblemen hebben. Het geprinte voedsel zal een hele fijne structuur en de juiste consistentie hebben, waardoor deze mensen toch exclusieve gerechten kunnen eten die makkelijk weg te slikken zijn.

Op deze innovatieve wijze wil Aeres VMBO Nijkerk boeren en burgers in de direct omgeving verbinden, duurzaam/biologisch voedsel promoten en extra aandacht aan ouderen in zorginstellingen geven.

Meer info

  • De leerlingen bezoeken woensdagmiddag 24 augustus zorginstelling De Pol om daar een kijkje te nemen in de keuken, een idee te krijgen van de (eet)situatie en een aantal bewoners met slikproblemen te ontmoeten. 
  • In de weken daarna gaan de leerlingen met opdrachten aan de gang van de kok en/of diëtiste van de zorginstelling om gerechten/producten te ontwerpen die aan gestelde eisen moeten voldoen.
  • Op woensdagmiddag 5 oktober presenteren de leerlingen de gerechten/producten aan een jury bij De Pol, waarna de winnaars bekend worden gemaakt.

Locatie

Locatie
Aeres VMBO Nijkerk
Gelderland

Details

Naam event
De fooDTprint die verbindt
Datum
wo 5 oktober 2022
Locatie
Aeres VMBO Nijkerk
Gelderland
Doelgroep
Consumenten

Aan agenda toevoegen

Aeres

Over Aeres Bij Aeres komen onderwijs, onderzoek en ondernemen samen. We zijn de enige groene kennisinstelling in Nederland die onderwijs, praktijkgericht onderzoek en commerciële kennisintensieve dienstverlening aanbiedt op alle niveaus: van praktijkonderwijs, vmbo, mbo en hbo, tot trainingen voor professionals en hulp bij personeelsvraagstukken. De instellingen van Aeres hebben elk een aanpak en karakter die past bij hun werkveld. Aeres trotse educatiepartner Dutch Food Week In een tijd waarin gezonde voeding, voedselzekerheid en het voorkomen van voedselverspilling hoog op de agenda staan, verbindt Aeres zich - gelijk aan 2021 - dit jaar opnieuw als educatiepartner aan Dutch Food Week.