Heb jij al eens een lupineboon geproefd? Dan is nú jouw kans! Tijdens de Dutch Food Week zet de Wageningse Horeca de lokale lupineboon - een plantaardige eiwittopper die gewoon in Nederland groeit - op de menukaart. Iedere chef verwerkt dit gouden boontje van de toekomst op zijn/ haar eigen wijze: van salade, spread, soep, borrelhap tot en met lokale paella, curry of zoete baksels.

Welkom voor lunch/ diner/catering/kookworkshop bij
- Vreemde Streken
- Food of Cultures
- Wijnbar & Bistro Petit Louis
- Faculty Club Novum - locatie Wageningen Campus
- Paula's Catering
- Taste Wageningen
- Lev. @ De Wereld

Binnenkort vind je hier de complete lijst deelnemende restaurants en cateraars. 
Overige deelnemers buiten Wageningen:
- Restaurant Lokaal - Hotel Villa Ruimzicht
- Smaakpark Ede
- De Wilde Keuken - pop-up en catering

En kan je niet wachten? Kijk dan op onze site voor recepten van vele chefs die fan zijn van onze lupinebonen en receptinspiratie van Angélique Schmeinck en duik zelf de keuken in!

Locatie

Locatie
Wageningen
Gelderland

Contact

Proeflab Wageningen en Lekker Lupine

www.lekkerlupine.nl

Details

Naam event
Lokale lupinebonen op het menu van Wageningse horeca
Datum
za 8 oktober 2022 12:00 – za 15 oktober 2022 13:00
Locatie
Wageningen
Gelderland
Thema
De toekomst van ons voedsel, Gezonde Leefstijl, De makers van ons voedsel
Doelgroep
Consumenten, Kinderen, Professionals, Studenten
Toegang
Reserveer een tafel bij een van de deelnemende restaurants

Aan agenda toevoegen

Lekker Lupine

Lupinebonen van Nederlandse bodem op ieders bord!  Heb jij deze lokale plantaardige eiwitbron al eens geproefd? Lekker Lupine stimuleert de consumptie en organiseert de teelt en afzet van biologische Lupinebonen in Nederland.   We willen vraag- en aanbod in balans laten groeien in een zo kort mogelijk keten. Zodat iedereen kan profiteren van de voordelen van lupine teelt in Nederland:    Lupine is  1. Goed voor het klimaat 2. Hoog in eiwitten en rijk aan vezels en past hierdoor perfect in een plantaardig dieet.  3. Zorgt voor gezonde bodem en meer biodiversiteit  4. Biedt perspectief voor biologische telers doordat we een eerlijke prijs betalen en een nieuw gewas introduceren dat prima past in een gewasrotatie systeem; lupine heeft geen kunstmest nodig en laat de bodem gezonder achter voor het gewas dat daarna komt. Sluit je ook aan bij onze groeiende community? Schrijf je in op onze site en volg ons op LinkedIn, instagram en facebook Kijk voor recepten en meer info op onze site.Lokale lupinebonen op het menu! Tijdens de Dutch Food Week organiseren we in Wageningen een restaurantweek, waarin horeca en cateraars - ieder op eigen wijze - de lokale lupinebonen op het menu zetten. Kom je ook proeven?winnaars #Rabofoodforward 2020 Gelderland.Deelnemer #BeanDeal - Green Deal 2022