Online talkshow op 5 oktober in samenwerking met Dutch Food Week over ervaringen, innovaties en nieuwe samenwerkingen in ons Flevolandse voedselsysteem.

Kunt u het zich voorstellen? In 2050 zijn we met zo’n 10 miljard mensen op deze aarde. Hoe zorgen we er voor dat er voldoende en gezond voedsel beschikbaar is voor iedereen, zonder dat we daarmee de aarde uitputten. Een ware uitdaging van formaat, die we in Flevoland voor Floriade Expo 2022 zijn aangegaan.

Provincie Flevoland heeft de afgelopen jaren actief samengewerkt met foodprofessionals uit de hele keten. We werkten aan proeftuinen en kennisdeling op het gebied van eiwittransitie en korte voedselketen.

De ervaringen en eerste resultaten zijn de afgelopen maanden gedeeld met nationale en internationale bezoekers aan Floriade. Dat heeft nieuwe samenwerkingspartners en inzichten opgeleverd. Onze kennis delen we graag met u, zodat we samen blijven werken aan het voedsel voor morgen.

Praktische informatie
Datum: 5 oktober 2022 van 10.30 – 11.45 uur
Waar: online via deze link: https://vimeo.com/event/2422951

Gezondheid, duurzaamheid & goed leven
Dutch Food 2022 staat in het teken van de positieve kracht van ons voedsel. Samen met boeren en tuinders, (lokale) overheden, inspirerende foodondernemers en het groen onderwijs zetten we gezond eten, duurzaamheid in de keten en goed leven in de spotlights. Dutch Food Week stimuleert het delen van kennis en nieuwe ontwikkelingen die met ons eten te maken hebben.

Deelnemers
• Hillebrand Koning, programmamanager provincie Flevoland, vertelt over de projecten van provincie Flevoland en de nieuwe samenwerkingen.
• Wil Bekkering, directeur Internationale Strategie Aeres Hogeschool, zij gaat in op samenwerkingen in het internationale onderwijs.
• Dirk Duijzer voorzitter van Dutch Food Week en Topsector Agri & Food gaat in op ontwikkelingen in de sector.
• Ondernemer Arend Koekkoek van Campus Almkerk demonstreerde iedere week de robot voor Pixel Farming op Floriade Expo.
• Chef-kok Sharon de Miranda van het Flevolandse paviljoen heeft het Menu voor de Toekomst ontwikkeld. Zij vertelt wat dat is en over de enthousiaste reacties van gasten.

Locatie

Locatie
Online

Details

Naam event
Flevoland schept op
Datum
wo 5 oktober 2022 10:30 – 11:45
Locatie
Online
Thema
De toekomst van ons voedsel
Doelgroep
Consumenten, Professionals, Studenten

Aan agenda toevoegen

Provincie Flevoland