Speciale editie van de nieuwsbrief van
AgriFood Capital over de Food100
Bekijk de webversie
Bezoek onze website
De Food 100:
bijzondere mensen met een missie
Ontmoeten, verbinden, inspireren
De Food100 biedt een podium voor mensen die zich inzetten voor beter en eerlijker voedsel voor iedereen. Zonder hen geen verandering. En die verandering is hard nodig. Want de manier waarop we voedsel maken en eten, heeft een grote impact op mens, dier en leefomgeving.

Door generaties voedselmakers met elkaar te verbinden, ontstaan nieuwe ideeën, concepten en plannen. Want waar bijzondere mensen elkaar ontmoeten, gebeuren bijzondere dingen. Zo draagt de Food100 bij aan het voedselsysteem van de toekomst: precies, circulair, waardevol en verbonden.

Waardering
“Een beter voedselsysteem wordt pas een feit als er genoeg mensen van overtuigd zijn dat een betere toekomst voor ons voedsel mogelijk is. Met de Food100 willen wij als AgriFood Capital samen met mede-initiatiefnemers Slow Food Youth Network, Food Hub en Food Inspiration iedereen die zich binnen Nederland actief inzet voor beter eten en drinken de waardering geven voor wie ze zijn, waar ze voor staan en vooral voor wat ze samen doen.”   
Robert Jan Marringa, AgriFood Capital 
Elk jaar verschijnt de lijst met dé 100 voedselveranderaars van Nederland van dit moment: de Food100.

De inschrijving voor de lijst van 2022 is geopend!

In deze Food100-special vertellen we je daarom graag meer over dit inspirerende initiatief dat over de toekomst van ons voedsel gaat.

Ga voor meer informatie en aanmelden naar 
www.food100.nl
Samen maak je meer impact
Wat de voedselveranderaars op de Food100-lijst met elkaar delen, is hun passie en gedrevenheid. Op vele verschillende manieren werken ze aan voedsel dat duurzaam, gezond en bereikbaar is. Door gebruik van reststromen, door in korte ketens te werken, met de nieuwste technologie of juist gebruikmakend van de kracht van de natuur. In de stad of op het platteland. Het zijn vernieuwers die uit zijn op samenwerking; voedselveranderaars die staan voor innovatie, kennisdeling en verbinding. En juist dat maakt ze impactvol. Daarom vinden wij een initiatief als Food100 belangrijk.

“Het Nederlandse voedselsysteem kampt met grote maatschappelijke uitdagingen op het gebied van milieu, gezondheid en sociale rechtvaardigheid. Juist daarom is het zo belangrijk om mensen die zich elke dag inzetten voor een beter voedselsysteem eens per jaar in de spotlight te zetten. Hun inzet en initiatieven bieden hoop voor een duurzamere wereld.”
Dr. Jeroen Candel, WUR | jurylid Food100 van 2022
"De Food100 biedt een waardevolle aanvulling op je netwerk, een verdieping van je kennis over (innovaties in) de agrifoodketen maar ook een erkenning voor het werk dat je al hebt verzet. Kennisdeling en netwerk kun je natuurlijk zelf uitnutten binnen je organisatie. Zelf doe ik dat ook voor mijn boerderij en binnen de bestuursrollen die ik vervul.  Daarnaast heb ik ook ervaren dat organisaties als verenigingen en bedrijven in de agrifoodketen waarde toekennen aan een Food100 vermelding; je wordt immers aangeduid als voedselveranderaar door een brede en betrokken jury. De individuen die op de Food100 lijst terechtkomen, zijn allen vanuit hun eigen achtergrond en rol betrokken bij de transitie van ons voedsellandschap. Onderaan de streep kan dit je ondernemerschap versterken of je zelfs interessanter maken voor potentiële werkgevers. Ik raad dan ook iedereen aan de aanstormende talenten te blijven volgen!"
Iris Bouwers | voormalig jurylid Food100 
Aanstormende talenten en gevestigde voedselveranderaars
De Food100 lijst biedt plaats aan 50 aanstormende talenten van onder de 35 jaar en 50 gevestigde voedselveranderaars van boven de 35 jaar. Ze zijn vooruitstrevend en veelbelovend. Door generaties te verbinden, creëert de Food100 een lijst van mensen die met elkaar nog meer impact kunnen maken en een voorbeeld kunnen zijn voor velen.
Sterker nog: steeds meer bedrijven en instellingen communiceren met trots dat hun CEO of directeur, bestuurder, medewerker, onderzoeker of student deel uitmaakt van de Food100.

"Ik ben al jaren scout voor de Food100. In mijn werk als docent Food Innovation & Startups maak ik als eerste kennis met de gamechangers in de dop.
De Food100 helpt mij om hen podia, netwerk en ruimte te geven om zich als ware voedselveranderaars te ontpoppen en de voedselinnovaties die ze ontwikkelen binnen de schoolmuren naar buiten te brengen." 

Mary van Hoek-Hendriks, HAS Hogeschool | in Food 100 2021

“Ik ben niet zo van de lijstjes. Deze wel, omdat het eens níet een lijstje is met grauwe jokkende duurzaamheidsmanagers van grote windowdressende corporates, maar met hardwerkende ondernemers die van onderop het systeem aan het veranderen zijn voor eigen rekening en risico. Daar heb ik veel bewondering voor.”
Stijn Markusse, oprichter Boerschappen | in Food100 2021

“De Food100 is een lijst die inspireert en die aandrijft. Een ander Food100 lid tegenkomen, is een feest van herkenning en juist een kans om nieuwe verbindingen te leggen vanuit iets wat je gemeen hebt. Eén ding is dan meteen duidelijk: je vindt elkaar in de drive om ons voedselsysteem te verduurzamen. Die herkenning geeft me energie en het vertrouwen dat je er niet alleen voor staat!”
Ruben Burger, Imagro | in Food100 2021
Foodhelden
De deskundige en onafhankelijke jury van Food100 selecteert elk jaar zes Foodhelden die een extra vermelding verdienen. Word jij dit jaar een van de zes Foodhelden?

“De benoeming tot Foodheld is een belangrijke erkenning van mijn werk. Als Foodheld voel je je onderdeel van een netwerk. Mensen weten je beter te vinden en zo zorgt de titel ook voor meer bekendheid.” Evi Koffeman | Foodheld 2021
Aanmelden voor de Food100 2022 kan tot 1 juni a.s.
Ben of ken jij die voedselveranderaar in agrifood met een bijzondere missie die een plekje in de Food100 van 2022 verdient? Ga dan snel naar de website van de Food100.
 
Meld jezelf of iemand anders hier aan voor de lijst van 2022
Food100 is een initiatief van AgriFood Capital, Food Hub, Food Inspiration en Slow Food Youth Network (SFYN) en wordt mede mogelijk gemaakt door 
Rabobank, Foodvalley NL en Food Impactors. 
Bezoek onze website
Onderwijsboulevard 225
5223 DE 's-Hertogenbosch
073 613 29 96
info@agrifoodcapital.nl
www.agrifoodcapital.nl
Deze e-mail is verstuurd aan {{email}}. • Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden. • U kunt ook uw gegevens inzien en wijzigen. • Voor een goede ontvangst voegt u communicatie@agrifoodcapital.nl toe aan uw adresboek.
Laposta e-mailmarketing