Food100

Food100

Philanthropic Fundraising Services

's-Hertogenbosch, Noord-Brabant 2,175 followers

Gezamenlijk naar een beter voedselsysteem.

About us

Voedselveranderaars van vandaag en gamechangers van morgen! Het belang Het voedselsysteem van nu is niet goed genoeg voor de 21ste eeuw. De epidemie van obesitas, aantasting van de biodiversiteit, industrialisering van de landbouw, verminderend dierenwelzijn, voedselanalfabetisme en klimaatopwarming zijn de ongewenste gevolgen van een groeiende wereldbevolking en de noodzaak deze goedkoop te voeden. Food100 wil deze race to the bottom in voedsel stoppen en keren. Onze aanpak Food100 is een netwerk van gevestigde leiders en aanstormend talent. Het netwerk verbindt foodgeneraties, inspireert het gevestigde leiderschap en biedt de nieuwe generatie kansen om met nieuwe initiatieven de toekomst vorm te geven. Food100 koppelt talent met invloed. Jonge talenten worden gekoppeld aan de ervaren gamechangers om hiermee een verbindend netwerk te laten ontstaan. Het Food100 netwerk wordt jaarlijks ververst en bestaat uit: 50 changemakers onder de 30 jaar Jonge talenten: ondernemend, nieuwsgierig en vol belofte, maar weten nog niet de impact te genereren die de captains of industry hebben. 50 gamechangers boven de 30 jaar Ervaren mensen met een uitgebreid netwerk, trackrecord en een grote invloed in het voedselsysteem. De initiatiefnemers Slow Food Youth Network, AgriFood Capital, Foodhub en Food Inspiration hebben de krachten gebundeld om samen een bijzondere beweging te creëren. Als je kijkt naar de wereld van food dan zie je allerlei losse eilanden zoals de agrarische sector, restaurants, groothandels, supermarkten, voedselproducenten en de universiteiten. Wij willen deze eilanden bij elkaar krijgen door ze met elkaar in gesprek te brengen. Want wij geloven dat we met elkaar stappen vooruit kunnen nemen. Door de handen ineen te slaan brengen we samen positieve veranderingen teweeg in de voedselketen van vandaag en morgen.

Website
http://www.food100.nl/
Industry
Philanthropic Fundraising Services
Company size
2-10 employees
Headquarters
's-Hertogenbosch, Noord-Brabant
Type
Nonprofit
Founded
2017

Locations

Employees at Food100

Updates

  • View organization page for Food100

    2,175 followers

    Oprichter van TommyTomato Bas Turk werd vorig jaar uitgeroepen tot Foodheld van de Food100. Met TommyTomato levert hij gezonde lunches af bij basisscholen. 🍅 Tijdens de Food100-uitreiking zat Bas aan tafel naast Serdar Tolenaar, een van de andere Foodhelden van 2023. De twee raakten aan de praat en besloten samen te gaan werken. 🤝 Binnenkort gaan de ‘Mama’s’ van Tolenaar ook maaltijden bereiden voor TommyTomato. “Een voorbeeld van een mooie concrete uitkomst van wat de Food100 je brengt.” Lees nu het hele artikel over TommyTomato ▶️ https://lnkd.in/eBtDzyU6

    • No alternative text description for this image
  • View organization page for Food100

    2,175 followers

    Goed nieuws! De inschrijvingen voor Food100 2024 zijn geopend! Ben jij dagelijks bezig met het streven naar een verbeterd en duurzaam voedselsysteem? Een ware held in de voedselwereld? Meld je dan nu aan voor Food100! Vanaf vandaag tot en met 31 mei heb je de mogelijkheid om zowel jezelf als anderen die zich inzetten voor een verbetering van het voedselsysteem aan te melden voor de Food100. 🥬 𝘔𝘦𝘵 𝘍𝘰𝘰𝘥100 𝘸𝘪𝘭𝘭𝘦𝘯 𝘸𝘦 𝘦𝘦𝘯 𝘱𝘰𝘥𝘪𝘶𝘮 𝘣𝘪𝘦𝘥𝘦𝘯 𝘢𝘢𝘯 𝘪𝘦𝘥𝘦𝘳𝘦𝘦𝘯 𝘥𝘪𝘦 𝘢𝘤𝘵𝘪𝘦𝘧 𝘣𝘪𝘫𝘥𝘳𝘢𝘢𝘨𝘵 𝘢𝘢𝘯 𝘣𝘦𝘵𝘦𝘳 𝘦𝘯 𝘥𝘶𝘶𝘳𝘻𝘢𝘮𝘦𝘳 𝘦𝘵𝘦𝘯 𝘦𝘯 𝘥𝘳𝘪𝘯𝘬𝘦𝘯. 𝘞𝘦 𝘸𝘪𝘭𝘭𝘦𝘯 𝘸𝘢𝘢𝘳𝘥𝘦𝘳𝘪𝘯𝘨 𝘵𝘰𝘯𝘦𝘯 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘩𝘶𝘯 𝘪𝘯𝘻𝘦𝘵, 𝘱𝘳𝘪𝘯𝘤𝘪𝘱𝘦𝘴 𝘦𝘯 𝘱𝘳𝘦𝘴𝘵𝘢𝘵𝘪𝘦𝘴. 𝘔𝘦𝘵 𝘢𝘭𝘴 𝘥𝘰𝘦𝘭 𝘮𝘦𝘦𝘳 𝘣𝘦𝘸𝘶𝘴𝘵𝘻𝘪𝘫𝘯 𝘤𝘳𝘦ë𝘳𝘦𝘯 𝘦𝘯 𝘢𝘯𝘥𝘦𝘳𝘦𝘯 𝘪𝘯𝘴𝘱𝘪𝘳𝘦𝘳𝘦𝘯 𝘰𝘮 𝘻𝘪𝘤𝘩 𝘰𝘰𝘬 𝘪𝘯 𝘵𝘦 𝘻𝘦𝘵𝘵𝘦𝘯 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘦𝘦𝘯 𝘣𝘦𝘵𝘦𝘳 𝘷𝘰𝘦𝘥𝘴𝘦𝘭𝘴𝘺𝘴𝘵𝘦𝘦𝘮. Meld je nu aan via: https://lnkd.in/ebbuEC4u

  • View organization page for Food100

    2,175 followers

    Wat was het een feest om tijdens de Food100 TrendTable Lunch met zoveel voedselveranderaars samen aan tafel te zitten. Een kans om elkaar beter te leren kennen, van elkaar te leren en natuurlijk om samen te proosten op de nieuwe Food100 Foodhelden van 2023. Ben jij er volgend jaar ook bij? Mis het niet en schrijf je in voor onze nieuwsbrief, en volg onze social media kanalen voor alle updates. https://lnkd.in/eNpviGZC

    Contact | Food100

    Contact | Food100

    food100.nl

  • View organization page for Food100

    2,175 followers

    Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. 🌱 Eetgewoontes draag je je leven lang mee, dus toen Foodheld Bas Turk hoorde dat kinderen veel te weinig groente eten, besloot hij om vegetarische lunches bomvol groenten te ontwikkelen. Zonder een achtergrond in het onderwijs of in de voeding, bedachten Erik en Bas het concept voor TommyTomato. Hun uitgangspunten waren: Het moet geen gedoe voor scholen opleveren en alle kinderen moeten kunnen meedoen, rijk en arm. Ze maakten het hun missie om kinderen samen groente te leren eten in de klas.

    View profile for Bas Turk

    Oprichter @ TommyTomato | Groente Ambassadeur | Winnaar Ondernemersverkiezing Noord-Holland 2022 | Food100

    Dat was nog eens een verrassing: ik werd door Food100 uitgeroepen tot Foodheld van 2023! Wat dat betekent? Dat we met TommyTomato echt het verschil maken en dat onze impact gezien wordt. Deze titel is dan ook voor ons hele team. Met onze schoollunch raken we gezondheid, gelijke kansen en de eiwittransitie. Allemaal problemen waar onze overheid zich over buigt. Klinkt zwaar, maar de kinderen vinden het schitterend! Ze zijn reuze nieuwsgierig. Waarom zijn groenten dan zo belangrijk? Wat doen ze in ons lichaam? Ze willen leren hoe ze groeien en hoe je ze bereidt. Hoeveel volwassenen weten dat nog? Aanleren is makkelijker dan afleren. Dus planten we nu een zaadje voor een gezonde generatie. Kinderen leren dat gezonde keuzes, vega en weten waar je eten vandaan komt heel normaal zijn. En dat nemen ze mee naar huis. Met hun kinderlijke enthousiasme steken ze hun ouders en grootouders aan. En dat brengt de sneeuwbal harder aan het rollen dan een overheidscampagne ooit zou kunnen. Shout out naar de andere voedselveranderaars: Ivar van Dorst Marieke Creemers, Sarah Van Buren, Serdar Tolenaar, Aaliyah Bochhah en alle 94 andere genomineerden.

    • No alternative text description for this image
    • No alternative text description for this image
  • View organization page for Food100

    2,175 followers

    Maak kennis met Paul Einerhand, die met Wild 'n Zilt een plaats in de Food100 heeft veroverd. Wild 'n Zilt heeft een missie: verse vis met een goed verhaal brengen. Terwijl velen de roep om verduurzaming in de visserij horen, zorgt dit bedrijf ervoor dat investeren in duurzaamheid wél loont. Ze inspireren vissers om vooruitgang te omarmen door hen te laten zien dat een betere toekomst binnen handbereik ligt. ‘’Het is een voortdurende zoektocht naar verbetering, niet alleen voor ons, maar ook voor de generaties na ons.’’

    View profile for Paul Einerhand

    Food100 | Wild 'n Zilt | Schuttelaar & Partners

    🏆 De trofee van de Food100 heb ik ontvangen! Het is een eer om erkend te worden voor mijn bijdrage aan de visserijsector van ons prachtige land. In de afgelopen jaren heb ik met toewijding gewerkt aan het bevorderen van positieve veranderingen in deze sector. De transitie die we doormaken is van cruciaal belang voor de toekomst van onze visserij, en ik ben vastbesloten om hieraan bij te dragen. Samen met gepassioneerde collega's en belanghebbenden werk ik aan duurzamere praktijken, innovatie en bewustwording. We streven naar een evenwicht tussen economische groei en het behoud van onze prachtige natuurlijke hulpbronnen. Deze trofee is niet alleen een erkenning van mijn inzet, maar ook een blijk van waardering voor het harde werk van het hele team en onze partners in de visserijsector. Laten we doorgaan met onze missie om een duurzamere toekomst voor de visserij in Nederland te creëren. Als we elkaar helpen kunnen we het verschil maken! #Visserij #Duurzaamheid #FoodTop100 #Nederland Food100 Wild 'n Zilt Schuttelaar & Partners

    • No alternative text description for this image
  • View organization page for Food100

    2,175 followers

    Zonder juryleden geen Food100! De juryproces was zeker niet makkelijk, maar het resultaat mag er wezen: een lijst met impactmakers uit alle schakels van de keten. 🌱

    View profile for Maartje Nelissen

    Social entrepreneur | Plant FWD | Bekt Lekker de podcast

    Het is bizar om je te beseffen dat 1 graad van de totale opwarming van de aarde wordt veroorzaakt door ons voedsel als we blijven produceren en consumeren zoals we nu doen. Natuurlijk de impact van minder vliegen en spullen kopen is ook gigantisch. Maar dan nog: we zullen ook anders moeten gaan eten, want alleen al door ons voedsel warmt de aarde met bijna een hele graad op tegen 2100. Maar gelukkig zijn er elke dag nieuwe initiatieven, bevlogen ondernemers, wetenschappers en pioneers die laten zien hoe het anders kan! En dat laat de lijst der food lijsten gelukkig weer zien dit jaar. 🌟 De Food100 van 2023 is namelijk net bekend met daarop 100 voedselveranderaars die bijdragen aan een duurzamer voedselsysteem. We waren het als jury van dit prachtige initiatief eens; wat gebeurd er veel en wat een geweldige nieuwe ideeën, oplossingen, ondernemers en pioneers zijn er. Van dienstverlening tot educatie, technisch tot culinair en van agrariër tot chemicus. Wat opvalt in de lijst van dit jaar is het grote aantal oplossingen dat gebruikmaakt van AI, de aandacht voor het terugdringen van voedselverspilling en de focus op gedragsverandering. Dank je wel AgriFood Capital, Foodhub, Food Inspiration en Slow Food Youth Network Nederland voor het initieren van deze super mooie lijst en meer. Gefeliciteerd en keep it up voor deze 100 game changers en iedereen die ook een verschil maakt! We are all part of the solution.

    • No alternative text description for this image
  • View organization page for Food100

    2,175 followers

    Een welverdiende plaats in de Food100 voor Laurens Bakker. Als 24-jarige boer op Terschelling inspireert hij andere ondernemers die graag met een lage natuurlijke impact een hoogwaardig product willen produceren. Hij laat zien hoe de korte keten en diversiteit in product een belangrijke rol in spelen.

    View profile for Laurens Bakker

    Ondernemer bij biologische boerderij De Zeekraal

    jahoor! het is een eer om in de Food100 te mogen staan. In de lijst van de Food100 staan jaarlijks de 100 meest impactvolle voedselverbeteraars van Nederland. Zo is iedereen toegewijd aan het creëren van een gezonder, duurzamer en beter voedselsysteem. Ik zet mij voornamelijk in op ons eigen biologische schapen boerderij op Terschelling, hier maken en verkopen we allemaal verschillende producten, als kaas, ijs en creme producten. Als bedrijf hebben we de nominatie mogen ontvangen als agrarisch ondernemer van het jaar 2022 @boerderijmedia . Verder ben ik bestuurslid bij LTO Terschelling, help ik mee bij @ziltesmaak en ben ik betrokken bij het project Eten van eigen bodem op Terschelling. Afgelopen paar maanden heb ik mogen deelnemen aan de academie van @sfyn_nl , hier heb ik geweldige mensen ontmoet die zich allemaal inzetten voor een goed voedselsysteem. Komende periode neem ik deel aan de boerenversneller van @denieuweboerenfamilie om ons bedrijf verder te ontwikkelen. Bekijk hier de ander 99 van de food100 https://www.food100.nl/

    • No alternative text description for this image
  • View organization page for Food100

    2,175 followers

    Do Bongers wordt verrast door AgriFood Capital, gefeliciteerd met jouw plek op de Food100!

    View organization page for AgriFood Capital

    4,013 followers

    JE STAAT ERIN! 🎉 (3/3) Do Bongers is met haar bedrijf Basic Theory B.V. één van de 17 Brabantse verschilmakers in food die is opgenomen in de Food100 💪. Haar missie: 👉 Gefermenteerde voeding terugbrengen naar jouw bord! Op naar de Eiwitcampus Beers om Do en haar team te verrassen! Gefeliciteerd! #Food100 #Brabant #innovatie #food #basictheoryferments Food100 is een initiatief van #AgriFoodCapital, Food Inspiration, Food Hub (NL) Slow Food Youth Network Nederland en mede mogelijk gemaakt door Rabobank Food & Agribusiness, BO Akkerbouw en Food Impactors. Do Bongers Myrthe Theunissen-de Jong Roel Schutten Robert Jan Marringa Christine Veraart   

  • View organization page for Food100

    2,175 followers

    Marthe Commandeur heeft een plekje op de Food100-lijst weten te bemachtigen met haar betrokkenheid bij Wild Westland, waar haar liefde voor kaas samenkomt met een baanbrekende voedselinnovatie. 🧀 Haar grote missie: lekker en gezond plantaardig alternatief maken voor zo’n heerlijk en complex product als kaas.

    View profile for Marthe Commandeur

    General Manager WildWestLand | Food100

    Trots! WildWestLand vindt het wiel opnieuw uit. Een unieke samenwerking, met een prachtig resultaat: Staphorster Fromance! 🌱🧀 Na twee jaar testen en telkens opnieuw proberen is het ons eindelijk gelukt 😅 De lekkerste plantaardige plak van het land, met shea & lupine. Gemaakt in Staphorst. Uit liefde voor kaas. 🌱 100% plantaardig 🙅🏼♀️ Geen kokos, geen soja, glutenvrij 🌰 Sheaboter geeft verzadigd vet een knietje in de kokosnoten (met 5,4/100 gram 4x lager dan vergelijkbare dierlijke of plantaardige plakken 🏆) 💪 Bron van plantaardige proteïne dankzij de eiwitrijke peulvrucht lupine 🤤 Zacht en vol van smaak, een duurzame keus voor diehard kaasfans ✊ Maakt met lokale lupineteelt een vuistje voor koe, natuur & boer 🧀 Traditioneel lekker naar Staphorster recept Staphorster Fromance komijn en Italiaanse kruiden is vanaf vandaag verkrijgbaar bij Albert Heijn in Nederland en België. Dank je wel Jinny Bolink Stephanie Vulcano en de rest van de kaasbazen bij Albert Heijn en Albert Heijn België, voor jullie geloof en vertrouwen in deze mooie plantaardige innovatie 👍 #wildwestland #plantbased #plantaardigekaas #staphorst #rouveen

Similar pages

Browse jobs