In het laatste weekend van de Dutch Food Week, op zaterdag 15 oktober, organiseert de Provincie Noord-Brabant een tour langs een aantal toonaangevende Brabantse activiteiten die worden georganiseerd in het kader van Dutch Food Week.

Wat gaan we doen:
Tijdens de tour laten we zien waar Brabant groot in is op het gebied van landbouw en voedsel. Met een bus rijden we door heel Brabant, en maken zes stops bij pioniers uit de hele landbouw- en voedselketen. 

8.00 uur: verzamelen bij het Provinciehuis in 's-Hertogenbosch

Stop 1
Onder het genot van een lokaal ontbijt starten we bij Campus Almkerk in Gemeente Altena
Stop 2
We bezoeken een agrarisch ondernemer (Cosun) en leren over de verwaarding van de suikerbiet
Stop 3
Het verhaal van verspillingsvrij ontdekken we in Veghel (met verspillingsvrije lunch)
Stop 4
Inspirerende pitches van ondernemers en studenten krijgen we bij Food Tech Brainport in Helmond
Stop 5
We bezoeken de Boerderij van de Toekomst in Reusel
Stop 6
Thee van Nederlandse bodem, hoe wordt die gemaakt? We ontdekken het bij Local Tea in Zundert

17.00 uur: terugreis naar Provinciehuis 's-Hertogenbosch

Deze dag proeven we (vaak letterlijk) van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van agrifood. Met een bus professionele relaties, (social media) pers en geïnteresseerde Brabanders bezoeken we Brabant van A tot Z. Elies Lemkes-Straver, gedeputeerde Landbouw en Voedsel: "ik wil naast mijn professionele relaties uit de sector graag Brabanders met belangstelling voor ontwikkelingen in agrifood de kans geven aan te sluiten bij deze tour.”

Interesse? Meld je aan via landbouwenvoedsel@brabant.nl en maak kans op een plekje in de bus.

Locatie

Locatie
Door heel Brabant
Noord-Brabant

Contact

Provincie Noord-Brabant

dutchfoodweek@brabant.nl

www.landbouwenvoedselbrabant.nl

Noord-Brabant

Details

Naam event
Tour van A tot Z door Brabant
Datum
za 15 oktober 2022 08:00 – 18:00
Locatie
Door heel Brabant
Noord-Brabant
Thema
De toekomst van ons voedsel, De weg van ons voedsel, De makers van ons voedsel, Voorkom verspilling van ons voedsel
Doelgroep
Consumenten, Professionals, Studenten
Toegang
Aanmelden via landbouwenvoedsel@brabant.nl

Aan agenda toevoegen

Provincie Noord-Brabant

Brabant is een slimme provincie, die vooroploopt in het duurzaam produceren van gezonde voeding van hoge kwaliteit, in vernieuwende techniek én in betrokkenheid tussen boeren en inwoners. Daarom is Brabant in 2022 lead partner van Dutch Food Week. De week start op vrijdag 7 oktober met een boerenmarkt op de Markt in 's-Hertogenbosch en duur tot en met 15 oktober. Het belooft een week te worden met uiteenlopende activiteiten door heel Brabant, gericht op ons voedsel van vandaag en morgen!Wij organiseren activiteiten met: - Gemeente Meierijstad - Gemeente 's-Hertogenbosch - Gemeente Altena - Gemeente Helmond - Food Tech Brainport - Koning Willem I College  - Stichting Samen Tegen Voedselverspilling - Omroep Brabant - VisitBrabant - Horeca Brabant - AgrifoodCapital - JADS - ZLTO - Libema - Cosun - De Verspillingsfabriek - LocalTea Ondernemers en organisaties in heel Brabant laten zien waar onze provincie groot in is. Wil jij ook een activiteit organiseren tijdens Dutch Food Week? Wij denken graag mee en helpen je vooruit met ons netwerk en onze kennis. Doe mee! We zetten flink in op communicatie, ook voor jouw activiteit, want we willen een groot publiek bereiken. Wil je hierover in overleg met ons? Neem dan contact met ons op via dutchfoodweek@brabant.nl of +31681787029.