De Opening van Dutch Food Week op vrijdag 6 oktober

Op 6 oktober is Dutch Food Week feestelijk geopened in Arnhem. Om exact 12:30 uur sloegen Dirk Duijzer en Helga Witjes op de gong om de Nationale Week van ons eten te openen. 

Iedereen mocht proeven van de 12 meter lange borrelplank met streekproducten uit Gelderland, de Beemster, Utrecht, Meierijstad, 's Hertogenbosch, het noorde van Nederland en Almere.  Dit alles was op de markt met bijna 60 kramen met producenten en innovatieve ondernemers. 

De kleinste kinderen konden kennismaken met Fien en Teun, een regenboog wrap maken met TV-kok Sandra Ysbrandy en uiteraard lekkere ijsjes proeven.  Verder kon iedereen in 10 minuten een wrap maken , koffie, appelsap en chocomelk proeven, kennismaken met verschillende soorten tomaten, verschillende spreads, bonen, aardappelen en verscheidene hapjes. Aan het einde van de middag was ook Minister Adema van de partij.