Op zaterdag 7 oktober organiseert de gemeente Lansingerland met de ‘Horti Science community’ een evenement voor de kinderen van Lansingerland en omliggende gemeenten (groep 6-8), en hun ouders. Bovendien lanceert de gemeente dan lesmateriaal, waar scholen kosteloos gebruik van kunnen maken. Het Horti Science Kidz Festival vindt plaats bij Wageningen University & Research in Bleiswijk.

De wereldbevolking groeit, waardoor er steeds meer (en ander) voedsel nodig is. Het klimaat verandert, waardoor dat voedsel duurzaam moet worden geproduceerd. Ook leven steeds meer mensen in de stad, terwijl groen juist zo belangrijk is voor onze gezondheid. Wetenschappers, ondernemers en de overheid werken onder andere in Lansingerland, samen aan slimme oplossingen. In het lesmateriaal dat in het nieuwe schooljaar beschikbaar komt, leren leerlingen er meer over en reizen ze mee met een zaadje, van grond tot bord. Het lesmateriaal wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met Wageningen University & Research (Bleiswijk) en toonaangevende bedrijven in onze gemeente op het gebied van Horti Science.

Future of Horti Science wedstrijd!

Begin september organiseren de gemeente en Wageningen University & Research een wedstrijd, waarin leerlingen van groep 6-8 gevraagd worden hoe de glastuinbouw er in 2050 volgens hen in onze gemeente uitziet. Alles mag daarbij; een filmpje, een tekening, een maquette. De prijsuitreiking van de wedstrijd, waarbij de leerlingen een prijs voor hun klas kunnen winnen, vindt plaats op het evenement op 7 oktober.

Locatie

Locatie
Wageningen University & Research in Bleiswijk
Violierenweg 1
2665 MV Bleiswijk
Zuid-Holland

Details

Naam event
Horti Science Kidz Festival
Datum
za 7 oktober 2023
Locatie
Wageningen University & Research in Bleiswijk
Violierenweg 1
2665 MV Bleiswijk
Zuid-Holland
Thema
De toekomst van ons voedsel
Doelgroep
Kinderen

Aan agenda toevoegen

Greenport West-Holland

Greenport West-Holland is het samenwerkingsverband van ondernemers, overheden, onderwijs- en kennisinstellingen. Dit is de zogenoemde ‘triple helix’. Samen werken deze partijen aan een gezonde, vitale en duurzame toekomst voor het regionale tuinbouwcluster. Dit cluster bevat alle bedrijven en organisaties die actief zijn op het gebied van voeding en sierteelt: van handelaren tot productiebedrijven en van veredelaars tot logistieke bedrijven. De Greenport onderzoekt welke acties nodig zijn voor die gezonde, vitale en duurzame toekomst: de ondernemers hebben daarbij de regie; overheden en onderwijs- en kennisinstellingen faciliteren.  Greenport West-Holland is een van de founding partners van Dutch Food Week.

Meer van Greenport West-Holland

Meer bekijken