Jacoba van Beieren en ook Hugo de Groot hebben ooit het in Woudrichem gebrouwen Woerkumer bier gedronken. De Spaanse bezetter was er dol op… en vanaf heden kan ook de bierliefhebber het rijke verleden van de Woerkumse vesting letterlijk en figuurlijk komen proeven.

De eerste zaterdag van de maand oktober 2023 organiseert het Woerkumer Bier een wandeling én bierproeverij in en rond de Vesting van Woudrichem. Deelnemers krijgen niet alleen veel te horen, zij krijgen ook vier Woerkumer bieren te proeven. Een ervaren brouwer zal daarbij tekst en uitleg geven. Bovendien worden de bieren begeleid met vier passende (culinaire) hapjes.

  • De bierwandeling duurt ongeveer 3,5 uur.
  • Men dient zich minimaal een dag voor de wandeling op te geven via info@woerkumer.nl

Locatie

Locatie
Vesting van Woudrichem
Daalderstraat 4
4285 AV Woudrichem
Noord-Brabant

Details

Naam event
Woerkumer bierwandeling
Datum
za 7 oktober 2023 13:30 – 17:00
Locatie
Vesting van Woudrichem
Daalderstraat 4
4285 AV Woudrichem
Noord-Brabant
Thema
De makers van ons voedsel
Doelgroep
Consumenten
Toegang
€ 32,50 pp Vooraf aanmelden verplicht. Aanmelden kan tot en met vrijdag 6 oktober via info@woerkumer.nl

Aan agenda toevoegen

Woerkumer Bier

Aan het strategisch gelegen vestingstadje Woudrichem werd in 1356 stadsrechten verleent en daarmee het privilege om bier te mogen brouwen. De grootste afnemers in die tijd waren vooral de soldaten die toen geen soldij maar dagelijks bier (en brood) kregen. Door de eeuwen heen waren veel stadsbestuurders tevens ook brouwer. Kortom Bier & Woudrichem, of Woerkum zoals wij het zelf noemen, zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.  Om die band te vieren werd in 2007, dus 15 jaar geleden, het Woerkumer Bier geïntroduceerd. Het bier ook elders op ons eiland en beperkt daar buiten verkrijgbaar. Samen met de dagbesteding van 's HeerenLoo bezorgen we het bier met zorg dus ;-)