We laten jullie graag zien en proeven hoe wij zo natuurlijk mogelijk samen ons voedsel verbouwen! Ook kinderen zijn welkom deze dag.

Met 250 huishoudens hebben we in Rhee, bij Assen, Herenboerderij Hof van Rhee opgezet, een gemengde boerderij. We willen jullie op deze open dag graag de boerderij laten zien en daarmee ook hoe het anders kan in de landbouw. Kom deze dag ervaren hoe wij zo natuurlijk mogelijk boeren en bijdragen aan een natuurgedreven en een landbouw- en voedselsysteem in Nederland. De korte, lokale keten en de coöperatieve constructie brengen de zeggenschap over het voedsel weer terug bij onszelf: de boeren en burgers. Het concept Herenboeren is gebaseerd op 3 pijlers: natuurgedreven, sociaal verbonden, economisch gedragen.

Je bent van harte welkom op zaterdag 16 september van 10.30 – 16.00 uur, kom kijken, leer over biodiversiteit, test je smaak en speel mee met de vragen.

We hopen je te zien!

Locatie

Locatie
Herenboerderij Hof van Rhee
Dr. Johan Picardtweg 4
9486 TG Rhee
Drenthe

Details

Naam event
Open dag Herenboerderij Assen Hof van Rhee
Datum
za 16 september 2023 10:30 – 16:00
Locatie
Herenboerderij Hof van Rhee
Dr. Johan Picardtweg 4
9486 TG Rhee
Drenthe
Thema
De toekomst van ons voedsel, De weg van ons voedsel, De makers van ons voedsel, Voorkom verspilling van ons voedsel
Doelgroep
Consumenten, Kinderen, Professionals, Studenten
Toegang
Toegang gratis

Aan agenda toevoegen

Herenboeren

Herenboeren is een snelgroeiende landelijke burgerbeweging die aantoont dat onze dagelijkse voedselproductie anders, beter en bovenal duurzamer kan. Als coöperatieleden van natuurgedreven Herenboerderijen nemen burgers de regie over hun voedselproductie. Sinds 2016 zijn er 18 Herenboerderijen opgericht, die samen 8000 monden voeden. Daarnaast zijn er meer dan 35 initiatiefgroepen die werken aan de oprichting van hun eigen Herenboerderij.  Een Herenboerderij is een gemengde boerderij van 20 hectare, die groente, fruit, eieren en – voor wie wil – vlees levert. De coöperatie van 250 huishoudens deelt de oogst. Grond wordt langdurig gepacht. Elke Herenboerderij heeft 1-3 boeren in (part-time) loondienst als agrarisch bedrijfsleider. Coöperatieleden werken vaak mee op de boerderij of participeren in werkgroepen of het bestuur. Herenboerderijen zijn natuurinclusief, gifvrij en ambiëren volledig circulaire bedrijfsvoering. Herenboeren Nederland ondersteunt het opzetten en exploiteren van Herenboerderijen en bevordert kennis en beleid voor de landbouw- en voedseltransitie.