Inspiratiebijeenkomst leerkrachten po/vo 10 oktober

Ben je leerkracht in het basisonderwijs of voortgezet onderwijs en wil je aan de slag met het thema voeding, maar weet je net goed hoe? Kom dan naar de bijeenkomst die Jong Leren Eten Friesland organiseert op 10 oktober bij Burmania Beleefboerderij in Lekkum. Op deze inspirerende plek, waar je ook direct ziet waar je voedsel vandaan komt, ga je samen met Mama Mascha (www.mamamascha.nl) koken en gaan VO leerkrachten aan de slag met moleculair koken. We laten je zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn om met leerlingen iets te maken en ze zelf te laten snijden, proeven, ruiken en voelen. Samen koken biedt bovendien volop mogelijkheden om het te hebben over gezond eten en over waar eten vandaan komt. Zet 10 oktober dus alvast in je agenda! Aanmelden kan via deze link.

Koken bij de boer met je klas

Wil je meteen de daad bij het woord voegen, dan kun je ook al in die week een plekje reserveren op de boerderij om met je leerlingen samen te gaan koken. Reserveren kan via de website van Boer op Noord. De volgende boerderijen doen mee aan deze actie:

  • Hasthem Hoeve in Baaium voor PO 
  • De Wylde Boerinne in Ijlst voor PO 
  • Biologische melkveebedrijf Okkingastate in Wijnaldum voor PO/VO 
  • Zorg- en educatieboerderij Kloosterhoeve in Klooster-Lidlum voor PO/VO

Schoolkantine Challenge VO/MBO

Daarnaast lanceren we voor het voortgezet onderwijs en MBO op 10 oktober de Schoolkantine Challenge. Meer weten? Bekijk de website.

Locatie

Locatie
Burmania Beleefboerderij
Miedwei 2
9081 AJ Lekkum
Friesland

Details

Naam event
Inspiratiebijeenkomst
Datum
di 10 oktober 2023 15:00 – 17:00
Locatie
Burmania Beleefboerderij
Miedwei 2
9081 AJ Lekkum
Friesland
Thema
De weg van ons voedsel, Gezonde Leefstijl, De makers van ons voedsel
Doelgroep
Professionals

Aan agenda toevoegen

Jong Leren Eten Friesland

Jong Leren Eten (JLE) Friesland wilt dat kinderen en jongeren leren om blijvende gezonde én duurzame voedingskeuzes te maken. Dit doet het programma door ze zoveel mogelijk in aanraking te laten komen met informatie en activiteiten rondom voedsel/voeding.