Op zaterdag 14 oktober hebben we, als afsluiting van Dutch Food Week, onze boeren, tuinders en vissers in het zonnetje gezet en hen bedankt voor hun onvermoeibare inzet. Met een ongekende passie en toewijding zorgen zij ervoor dat heel Nederland kan genieten van de meest heerlijke en verse producten. Maar te midden van al dat smullen is het ook belangrijk om even stil te staan bij waar ons eten vandaan komt. Tijdens Dutch Food Week hebben we geprobeerd de band tussen boer en burger te versterken door samen in gesprek te gaan en waardering te uiten.

Velen van jullie hebben de boer opgezocht en met hen gesproken, mooie tekeningen overhandigd of heerlijke streekproducten gekocht in lokale winkels. Het was een moment van wederzijdse dankbaarheid en begrip. Deze bijzondere dag is op sociale media terug te vinden als je zoekt naar de hashtags #Bedankdeboerdag23 of #BDBD2023.

De resultaten waren ronduit indrukwekkend. Met meer dan 50 deelnemende ondernemers, 1500 prachtige tekeningen, en talloze inspirerende initiatieven, kunnen we met trots terugkijken op een geslaagde Bedank de Boer Dag. Gemeente Altena had een autopuzzeltocht en prachtige fietsroute ontwikkeld in samenwerking met Fietsen voor mijn eten / Altena. Andere ondernemers hadden creatieve weekaanbiedingen bedacht, organiseerden boeiende rondleidingen en zetten winacties op met kleurplaten voor de jongste leden van onze gemeenschap.

Volgend jaar kunnen we nauwelijks wachten tot 12 oktober, wanneer Bedank de Boer Dag opnieuw de afsluiting wordt van Dutch Food Week, de nationale week van ons eten. In datzelfde jaar valt Bedank de Boer Dag samen met Thank a Farmer Day. Samen hopen we er een nationale viering van te maken, waarin we onze waardering en erkenning voor de harde werkers in onze agrarische sector nog verder kunnen uitdragen.

De Week van Ons Eten

De Week van Ons Eten is de tweede week in oktober, van 5 t/m 12 oktober 2024, waarin we iederen bewust proberen te laten genieten van goed en gezond voedsel, want het smaakt beter als je weet wat je eet. Onze fantastische voedselsector en innovatie in alle schakels van de keten; alles over voedsel heeft een plek tijdens De Week van Ons Eten.  Wil je meer weten over de achtegrond, het bestuur en het projectteam? Lees dan snel "over ons"!