Op zaterdag 14 oktober stond de Provincie Noord-Brabant in het teken van de 'Brabant van Boer tot Bord' tour, een unieke reis door de gehele voedselketen, van boer tot bord. De tour bood deelnemers de gelegenheid om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van AgriFood te proeven en te ervaren. Marc Oudenhoven, gedeputeerde Agrarische Ontwikkeling en bestuurlijke samenwerking, nam de rol van gastheer op zich.

De tour presenteerde Brabant als een leidende speler in de landbouw- en voedselsector. In een bus vol professionele relaties, leden van de (social media) pers en geïnteresseerde Brabanders reisden de deelnemers van boer tot bord door heel Brabant. Op elke locatie konden ze niet alleen inzicht krijgen in de processen, maar ook letterlijk proeven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van AgriFood.

De passagiers konden bij het Provinciehuis in ’s-Hertogenbosch opstappen. De reis begon bij de Waaistap, een melkveehouderij in Heeswijk-Dinther. Daarna reden ze door naar Van der Avoird Trayplant in Molenschot en brachten ze een bezoek aan startup BeefyGreen in Helmond. De tour eindigde bij de Genneperhoeve in Eindhoven. Hier vond ‘Brabant Smaakt’ plaats en werd de Brabantse Waarde-Ring uitgereikt.

Na een dag vol ontdekkingen en smaaksensaties keerde de groep terug naar het Provinciehuis in Den Bosch, met een vernieuwd begrip van de voedselketen in Brabant en de passie en innovatie die deze provincie te bieden heeft.

De Week van Ons Eten

De Week van Ons Eten is de tweede week in oktober, van 5 t/m 12 oktober 2024, waarin we iederen bewust proberen te laten genieten van goed en gezond voedsel, want het smaakt beter als je weet wat je eet. Onze fantastische voedselsector en innovatie in alle schakels van de keten; alles over voedsel heeft een plek tijdens De Week van Ons Eten.  Wil je meer weten over de achtegrond, het bestuur en het projectteam? Lees dan snel "over ons"!