Op dinsdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid en tijdens Dutch Food Week, werd de officiële lancering van de Schoolkantine Challenge gevierd. Deze challenge is voor de derde keer op rij georganiseerd door Jong Leren Eten. Leerlingen en studenten van het voortgezet onderwijs en het mbo in de deelnemende provincies hebben tot en met 16 februari 2024 de tijd om een lekkere, gezonde en betaalbare kantinesnack te bedenken.

Jong Leren Eten Groningen, Friesland, Flevoland, Overijssel, Noord-Oost Gelderland, Noord-Brabant en Zeeland doen dit jaar mee aan de challenge!  De deelnemende provincies organiseerden ieder hun eigen aftrap en startmoment van de Challenge. Zo vond in Provincie Flevoland de lancering plaats in lesrestaurant Chapeau. Hier gingen studenten van het MBO College Almere de uitdaging aan (bekijk hier de video).

Leerlingen en studenten kunnen tot en met 16 februari 2024 hun ideeën indienen via de website van Jong Leren Eten. De inzendingen worden door een vakkundige jury beoordeeld en de winnaars worden op de Dag van de Gezonde Schoolkantine op 21 maart 2024 bekend gemaakt. Zij krijgen een kookworkshop aangeboden waarin ze samen met een kok hun unieke kantinesnack gaan bereiden voor de hele school.

De Week van Ons Eten

De Week van Ons Eten is de tweede week in oktober, van 5 t/m 12 oktober 2024, waarin we iederen bewust proberen te laten genieten van goed en gezond voedsel, want het smaakt beter als je weet wat je eet. Onze fantastische voedselsector en innovatie in alle schakels van de keten; alles over voedsel heeft een plek tijdens De Week van Ons Eten.  Wil je meer weten over de achtegrond, het bestuur en het projectteam? Lees dan snel "over ons"!