Ook dit schooljaar kunnen leerkrachten bij Smaaklessen gratis moestuinzaden aanvragen, want zelf ontdekken en beleven in een moestuin is effectief, leuk en leerzaam! Ben je leerkracht van groep 1, 2, 3 of 4? Vraag dan vanaf donderdag 11 januari een gratis moestuinpakketje aan met tien soorten zaden en ga aan de slag met de Smaakmissie Moestuin! De pakketjes worden begin maart op school bezorgd. 

Wat zit er in het moestuinpakket?

  • Brief voor de leerkracht
  • Envelop met brief voor de leerlingen van de tuinvrouw uit de Smaakmissie Moestuin
  • Tien zakjes met zaden: spinazie, snijbiet, radijs, kropsla, wortel, bindsla, tomaat, rucola, rode biet (kroten) en prei
  • Zaaikalender
Wat is de Smaakmissie Moestuin?

In deze interactieve lesmodule helpen leerlingen van groep 1 t/m 4 de tuinvrouw, ze gaan samen op Smaakmissie! De leerlingen gaan zelf aan de slag en ontdekken zo van alles over de moestuin, plantjes en de beestjes. Tussendoor brengen ze via het digibord verslag uit over de groei van de plantjes.

De Smaakmissie Moestuin is te vinden op het online lesportaal Chef!. Log in op Chef! of maak een gratis account aan via www.voedseleducatie.nl en ga naar Aanbod - Lesprogramma's - Smaakmissie Moestuin.

Kok in de Klas / Smaaklessen

Smaaklessen voor op school én thuis! Smaaklessen is hét gratis les-programma over eten voor groep 1 t/m 8. Door te proeven, ruiken, horen, voelen en te kijken verkennen kinderen hun eten. Door Smaaklessen krijgen kinderen flink wat kennis over eten én ervaring met gezond en duurzaam eten. www.smaaklessen.nl Smaakwereld: Hoe komt een vis in de supermarkt terecht? In welk drankje zitten de meeste suikerklontjes? Ontdek het in de Smaakwereld! De Smaakwereld is een interactieve klikplaat, met leuke activiteiten over voeding voor thuis. www.smaakwereld.nl