De DFW heeft als uitgangspunt: “Weet wat je eet”. Weet waar je eten vandaan komt, eet gezond, wellicht biologisch, lokaal en bewust. Groenten en fruit vormen daar een onmisbaar onderdeel van, zeker in de provincie Noord-Brabant met het grote aantal fruittelers dat er gevestigd is. Vandaar dat in de Dutch Food Week ook de Nationale Groente- en Fruitdag wordt gehouden.

Dit jaar vormen studenten een specifieke doekgroep van de Groente- en Fruitdag. Uit onderzoek blijkt dat het voedselaanbod van studenten tussen het station en HAS green academy aan de Onderwijsboulevard voor 92% bestaat uit voedsel dat niet in de schijf van vijf voorkomt.

Tijdens de Nationale Groente & Fruit Dag kleurt de belangrijkste onderwijsboulevard van Den Bosch gezond. Die dag worden er overal op straat appels en peren uitgedeeld. ZLTO doet ook mee aan deze activiteit in Agri & Food Plaza (Onderwijsboulevard 225). 

Locatie

Locatie
Onderwijsboulevard
Onderwijsboulevard 221
5223 DE 's-Hertogenbosch
Noord-Brabant

Details

Naam event
Fruitboulevard
Datum
do 12 oktober 2023 08:00 – 18:00
Locatie
Onderwijsboulevard
Onderwijsboulevard 221
5223 DE 's-Hertogenbosch
Noord-Brabant
Thema
De toekomst van ons voedsel, De weg van ons voedsel, Gezonde Leefstijl, De makers van ons voedsel, Voorkom verspilling van ons voedsel
Doelgroep
Consumenten, Professionals, Studenten

Aan agenda toevoegen

ZLTO

ZLTO (Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie) is een vereniging voor ondernemers in de groene ruimte in Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Gelderland.