Iedereen kan een circulair talent zijn. En dat talent stimuleren wij vanuit de gemeente Altena door het uitreiken van de innovatieprijs circulair denken en doen. De innovatieprijs circulair denken en doen wordt jaarlijks uitgereikt tijdens de Dutch Food Week. De prijs is bedoeld als motivatie en waardering voor personen, bedrijven en organisaties voor hun inzet op het gebied van circulair denken en doen. Personen, bedrijven en organisaties maken kans op deze prijs doordat ze worden genomineerd via het webformulier op de onderstaande website van de gemeente Altena.

De jury bestaat uit vertegenwoordigers van ondernemers, onderwijs en overheid. Zij bepalen welk initiatief de innovatieprijs 2023 verdiend. Daarnaast zetten we eveneens enkele andere initiatieven die onze waardering krijgen in het zonnetje.

De uitreiking vindt plaats op 12 oktober 2023 van 16:00 tot 18:30 op de kaasboerderij De Lange Hoeve op de Boerenzolder. De uitreiking is vrij toegankelijk.

Het programma is volgt:
16:00 - 16:30 Inloop en ontvangst 
16:30 – 16:45 Presentatie circulair ondernemen op een kaasboerderij
16:45 – 17:30 Prijsuitreiking innovatieprijs circulair ondernemen
17:30 – 18:30 Borrel met kaashapjes

De uitreiking wordt gecombineerd met een informatieve middag op de kaasboerderij. Het middagevent is enkel toegankelijk met aanmelding. 

Middagevent De Lange Hoeve (enkel op aanmelding)
13:00 – 13:15 Ontvangst gasten
13:15 – 14:15 Boeren lunch
14:15 – 14:45 Presentatie kaasmaken
14:45 – 16:00 Rondleiding boerderij


Meer informatie en aanmelden kan via deze link.

Locatie

Locatie
Kaasboerderij De Lange Hoeve (op de Boerenzolder)
Kleibergsestraat 2
4265 GB Genderen
Noord-Brabant

Details

Naam event
Uitreiking innovatieprijs circulair denken en doen
Datum
do 12 oktober 2023 16:00 – 18:00
Locatie
Kaasboerderij De Lange Hoeve (op de Boerenzolder)
Kleibergsestraat 2
4265 GB Genderen
Noord-Brabant
Thema
De toekomst van ons voedsel
Doelgroep
Consumenten, Professionals, Studenten
Toegang
Vrij toegankelijk

Aan agenda toevoegen

Gemeente Altena

Op 1 januari 2019 is de gemeente Altena ontstaan door een fusie van de voormalige gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Qua oppervlakte zijn we één van de grootste gemeente van Noord-Brabant. Gemeente Altena heeft 21 kernen waarin ruim 56.000 mensen wonen en werken. We zijn bij uitstek een groene gemeente waar landbouw en natuur elkaar afwisselen. Maar, vergis je niet, in Altena ligt ook één van de grootste (reparatie)binnenhavens van Europa, is transport een belangrijke bedrijfstak en met het prachtige natuurgebied de Biesbosch en vestingstad Woudrichem zijn we ook voor de toerist een aangename gemeente. De gemeente Altena zit vol ambitie! Programma circulair voedselsysteem Een bord met gezond eten, uit Altena, duurzaam geteeld en geproduceerd, zonder verspilling. Zo ziet het voedselsysteem in Altena er in 2046 uit. Hier werken we met veel verschillende partijen aan, vanuit onderwijs, ondernemers, organisaties én overheid. Het programma circulair voedselsysteem is een samenwerkingsprogramma. Met concrete acties werken meerdere partijen aan de maaltijd van morgen: gezond, lokaal en duurzaam. Dat is de kracht van Altena! Lees meer over het programma circulair voedselsysteem.