Tijdens de Dutch Food Week Altena wordt op 12 oktober aan het einde van de middag de innovatieprijs circulair ondernemen van het programma circulair voedselsysteem van de Gemeente Altena uitgereikt. De prijsuitreiking vindt plaats bij Kaasboerderij De Lange Hoeve aan de Kleibergsestraat 2 in Genderen.

Daaraan voorafgaand is er de mogelijkheid deel te nemen aan een middagevent dat wordt georganiseerd door Kaasboerderij De Lange Hoeve. Het middagevent begint om 13:00 en bestaat uit een boerenlunch, een presentatie over het kaasmaken en een rondleiding over de boerderij.

Altijd al willen weten hoe het reilt en zeilt op een kaasboerderij? En hoe binnen de Gemeente Altena lekkere lokale kaasspecialiteiten worden geproduceerd? Meld je dan voor 11 oktober vrijblijvend aan voor het middagevent via info@delangehoeve.nl. Deelname is gratis, aanmelden is verplicht.

Het middagprogramma ziet er als volgt uit:

13:00 – 13:15 Ontvangst gasten
13:15 – 14:15 Boerenlunch
14:15 – 14:45 Presentatie kaasmaken
14:45 – 16:00 Rondleiding boerderij


Het middagevent wordt gecombineerd met de uitreiking van de innovatieprijs circulair denken en doen. De uitreiking is vrij toegankelijk.

Het avondprogramma is als volgt:
16:00 - 16:30 inloop en ontvangst gasten (Koffie/Thee)
16:30 – 16:45 Presentatie circulair ondernemen op een kaasboerderij
16:45 – 17:30 Prijsuitreiking innovatieprijs circulair ondernemen
17:30 – 18:30 Borrel met kaashapjes

Meer informatie over de uitreiking van de innovatieprijs circulair denken en doen, vindt u hier.

Locatie

Locatie
Kaasboerderij De Lange Hoeve - Boerenzolder
Kleibergsestraat 2
4265 GB Genderen
Noord-Brabant

Contact

Kaasboerderij De Lange Hoeve

info@delangehoeve.nl

+31(0) 416 35 27 51

www.delangehoeve.nl

Noord-Brabant

Details

Naam event
Boerenlunch en rondleiding op kaasboerderij De Lange Hoeve
Datum
do 12 oktober 2023 13:00 – 16:00
Locatie
Kaasboerderij De Lange Hoeve - Boerenzolder
Kleibergsestraat 2
4265 GB Genderen
Noord-Brabant
Thema
De makers van ons voedsel
Doelgroep
Consumenten, Kinderen
Toegang
Graag aanmelden via de contactdetails van De Lange Hoeve

Aan agenda toevoegen

Gemeente Altena

Op 1 januari 2019 is de gemeente Altena ontstaan door een fusie van de voormalige gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Qua oppervlakte zijn we één van de grootste gemeente van Noord-Brabant. Gemeente Altena heeft 21 kernen waarin ruim 56.000 mensen wonen en werken. We zijn bij uitstek een groene gemeente waar landbouw en natuur elkaar afwisselen. Maar, vergis je niet, in Altena ligt ook één van de grootste (reparatie)binnenhavens van Europa, is transport een belangrijke bedrijfstak en met het prachtige natuurgebied de Biesbosch en vestingstad Woudrichem zijn we ook voor de toerist een aangename gemeente. De gemeente Altena zit vol ambitie! Programma circulair voedselsysteem Een bord met gezond eten, uit Altena, duurzaam geteeld en geproduceerd, zonder verspilling. Zo ziet het voedselsysteem in Altena er in 2046 uit. Hier werken we met veel verschillende partijen aan, vanuit onderwijs, ondernemers, organisaties én overheid. Het programma circulair voedselsysteem is een samenwerkingsprogramma. Met concrete acties werken meerdere partijen aan de maaltijd van morgen: gezond, lokaal en duurzaam. Dat is de kracht van Altena! Lees meer over het programma circulair voedselsysteem.