Kies uit de twee routes, of stippel zelf een leuke route uit en laad je tas vol met heerlijke streekproducten van ondernemers uit de gemeente. Geniet ondertussen van het mooie Aa en Hunze. 

Streekproducten uit een bijzonder gebied

In Aa en Hunze is een breed aanbod aan streekproducten te ontdekken. De routes zitten vol variatie.  langs molens, melktappunten, boerderijwinkels, een kaasmakerij en zelfs een plantenbieb. Ben je al eens bij een imkerij geweest? Heb je de grootste schaapskudde van Drenthe al ontmoet? Ook deze  bijzondere locaties zijn te vinden op de routes. Met deze folder kun je zelf verkennen waar de mooiste
en lekkerste producten te vinden zijn en ondertussen genieten van de mooie natuur. Deze prachtige fietstochten gaan door twee bijzondere gebieden, namelijk Nationaal Park Drentsche Aa en De  Hondsrug UNESCO Global Geopark. 

Locatie

Locatie
Gemeente Aa en Hunze
Drenthe

Details

Naam event
Aanstreekelijk Aa en Hunze fietsroute
Datum
za 7 – zo 15 oktober 2023
Locatie
Gemeente Aa en Hunze
Drenthe
Thema
De weg van ons voedsel, Gezonde Leefstijl, De makers van ons voedsel
Doelgroep
Consumenten

Aan agenda toevoegen

Provincie Drenthe

Van 8  tot en met 15  oktober 2022 staat Drenthe in het teken van voedsel en gezondheid tijdens de achtste editie van de landelijke Dutch Food Week (DFW). Van boer tot voedselproducent, van kok tot wetenschapper: tijdens de Dutch Food Week laten zij zien hoe ze werken aan lekker, veilig en gezond voedsel en wat er in de totale keten van boer naar bord nodig is om dat voor elkaar te krijgen. Een week lang zijn er tal van landbouwevenementen in de provincie; van de 'Week van het Nederlandse voedsel' tot 'Boergondisch koken' met kinderen.