Van 7 t/m 14 oktober is het weer Dutch Food Week, het jaarlijks terugkerend landelijk evenement voor consumenten waar aandacht gegeven wordt aan food en de foodsector. Het thema dit jaar is 'Weet wat je eet'  In samenwerking met Scalda Horeca opleiding  hebben we dit jaar een Weekmenu voor Zeeland samengesteld en beschreven in een receptenboekje.

De recepten in dit 'Weekmenu voor Zeeland' boekje gaan uit van de EAT-Lancet richtlijnen voor een werelddieet dat gezond is voor de mens én planeet Aarde. Zo laten we zien hoe de voedseltransitie er op je bord uitziet, waarbij we voornamelijk producten uit Zeeland gebruiken. De boodschap is dus ook: Zeeland als provincie is een food delta die zeker ook in de toekomst een belangrijke rol speelt in de duurzame voedselvoorziening.

Het eerste 'Weekmenu voor Zeeland' boekje wordt op dinsdag 10 oktober in een besloten bijeenkomst door twee studenten van Scalda Horeca uitgereikt aan de heer Jo-Annes de Bat, gedeputeerde van de Provincie Zeeland. 

Vanaf zaterdag 7 oktober is het boekje met zeven heerlijke recepten voor verschillende eetmomenten te downloaden vanaf onze website.

Locatie

Locatie
Restaurant Jongleert
Zeeland

Details

Naam event
Uitreiking 1e exemplaar 'Weekmenu voor Zeeland-weet wat je eet' receptenboekje
Datum
di 10 oktober 2023 17:00 – 19:30
Locatie
Restaurant Jongleert
Zeeland
Thema
Gezonde Leefstijl
Doelgroep
Consumenten
Toegang
Op uitnodiging

Aan agenda toevoegen

Food Delta Zeeland

De Zeeuwse foodsector werkt aan de toekomst. Dit doen we samen onder de naam FoodDelta Zeeland. De hele foodketen van uitgangsmaterialen, teelt & houderij, ontwerp & verwerking, retail & horeca en alle bijbehorende dienstverlening kunt u in Zeeland vinden. Er is een grote diversiteit aan voeding van zee en van land. Typisch Zeeland. Samen hebben we de ambitie om vanuit ons krachtige verleden in Food Zeeland verder te ontwikkelen tot innovatieve voorbeeldregio voor de toekomst. We doen dit door in een innovatienetwerk van bedrijven, kennisinstellingen en overheden samen door middel van een innovatieprogramma te werken aan de thema’s van de toekomst. Partijen binnen en buiten Zeeland kunnen hier een bijdrage aan leveren: join the future of food