Laat je inspireren door verschillende sprekers op het gebied van consumentengedrag en nieuwe eiwitteelten en draag jouw steentje bij aan de totstandkoming van innovatieve ideeën!

De vakgroep Landbouw van Euregio Scheldemond organiseert namelijk op 6 maart een inspiratiebijeenkomst waar food professionals uit Zeeland, West­-Vlaanderen en Oost-­Vlaanderen samenkomen om in gesprek te gaan over de eiwittransitie: de verandering in het voedselpatroon naar meer plantaardige en minder dierlijke eiwitten.

Doel: Tijdens deze bijeenkomst staat de grensoverstijgende samenwerking tussen Zeeland en Vlaanderen op het gebied van plantaardige eiwitten centraal, met als doel om nieuwe samenwerkingen te verkennen en te stimuleren.

Voor wie: Zeeuwse en Vlaamse bedrijven, agrariërs, kennisinstellingen en overheden.

Programma:

Na het welkomstwoord door gedeputeerde Vael (Zeeland), gedeputeerde Grillaert (Oost­Vlaanderen) en gedeputeerde Naeyaert (West­Vlaanderen) volgt er een uiteenzetting van diverse interessante sprekers over de rol van eiwittransitie en ketens, inclusief de rol van de consument in deze transitie. De lunch zal een proeverij zijn van gerechten met Zeeuwse en Vlaamse ingrediënten, waarbij bedrijven worden gevraagd zich te presenteren middels diverse informatieve stands (U kunt zich hiervoor aanmelden via de aanmeldlink). De lunch wordt verzorgd door Culi Advies Beaufort.

's Middags verzorgd Enough een bedrijfspresentatie over hun nieuwe fabriek voor mycoproteïnen (onder voorbehoud) en is er een interactieve brainstormsessie begeleid door FoodDelta Zeeland. We eindigen de middag met de oogst van de dag en vertalen dit naar ideeën voor de grensoverstijgende samenwerking in de voedselproducerende ketens voor de eiwittransitie.

Sprekers:

Eiwittransitie op je eigen bord: uitdagingen voor de Zeeuwse en Vlaamse consument

  • ­Arzien de Lint van Greendish
  • Enya Wynants van Departement Omgeving ­ Vlaanderen

Quinoaketens van boer tot bord in Zeeland en Vlaanderen

  • Lenno Vermaas van Van de Bilt Zaden en Marc Arts van Greenfood50
  • Gerda Cnops van het Instituut voor Landbouw­, Visserij­ en Voedingsonderzoek (ILVO)

Locatie

Locatie
zie website
Zeeland

Details

Naam event
Themadag Eiwittransitie: van boer tot bord
Datum
wo 6 maart 2024
Locatie
zie website
Zeeland
Thema
De makers van ons voedsel
Doelgroep
Professionals

Aan agenda toevoegen

Food Delta Zeeland

De Zeeuwse foodsector werkt aan de toekomst. Dit doen we samen onder de naam FoodDelta Zeeland. De hele foodketen van uitgangsmaterialen, teelt & houderij, ontwerp & verwerking, retail & horeca en alle bijbehorende dienstverlening kunt u in Zeeland vinden. Er is een grote diversiteit aan voeding van zee en van land. Typisch Zeeland. Samen hebben we de ambitie om vanuit ons krachtige verleden in Food Zeeland verder te ontwikkelen tot innovatieve voorbeeldregio voor de toekomst. We doen dit door in een innovatienetwerk van bedrijven, kennisinstellingen en overheden samen door middel van een innovatieprogramma te werken aan de thema’s van de toekomst. Partijen binnen en buiten Zeeland kunnen hier een bijdrage aan leveren: join the future of food